Περιοχές εξυπηρέτησης
Συνεργάτες energyTelia
Συχνές ερωτήσεις
Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Οι υπηρεσίες μας

energyTelia
Σύμβουλοι προμήθειας ενέργειας 


Μελέτη-οργάνωση-προκήρυξη- διεξαγωγή

Αντίστροφων (μειοδοτικών) δημοπρατήσεων προμήθειας ενέργειας. 
 
(ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ)


Στόχος μας:
Η μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων 
αυξάνοντας παράλληλα 
την ανταγωνιστικότητα και την βιωσιμότητα τους.


Τρόποι μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων
 • Προμήθεια φτηνότερης ενέργειας
 • Σωστή επιλογή μορφών και πηγών ενέργειας
 • Αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου των ΑΠΕ επενδύοντας στην συμπαραγωγή και στον ενεργειακό συμψηφισμό.
 • Εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας
 • Χρήση συσκευών υψηλής απόδοσης και υψηλής ενεργειακής κλάσης
 • Βασικότερο όλων όμως η προμήθεια φτηνότερης ενέργειας 
Το ερώτημα:

Η αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του φυσικού Αερίου  σήμερα έγινε ιδιαίτερα πολύπλοκη με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αποτυγχάνουν να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή τιμή αγοράς ενέργειας.

Οι επιχειρήσεις-καταναλωτές  ενέργειας θέτουν συχνά τα ερωτήματα, από ποιόν πάροχο να προμηθευτούν ενέργεια (Ηλεκτρικό Ρεύμα ή φυσικό αέριο), ποια είναι η καλύτερη τιμή,  πως μπορούν να διαπραγματευτούν μείωση τιμών και καλύτερα συμβόλαια.
 
Η απάντηση:

energyTelia

Αντίστροφες Δημοπρασίες προμήθειας ενέργειας 

Όταν οι προμηθευτές ενέργειας  ανταγωνίζονται,

οι καταναλωτές κερδίζουν
Η πλατφόρμα και το σύστημα αντίστροφων δημοπρασιών προμήθειας ενέργειας energyTelia  εξασφαλίζει:
 • Την διεξαγωγή της αντίστροφης δημοπρασίας σε πραγματικό χρόνο.
 • Τον υγιή ανταγωνισμό, οι προσκλήσεις συμμετοχής στις δημοπρασίες αποστέλλονται σε όλους τους παρόχους
 • ενέργειας. Όλοι οι πάροχοι συμμετάσχουν με ακριβώς τους ίδιους όρους. Η energyTelia δεν συνδέεται κατ’ ουδένα τρόπο με οποιοδήποτε πάροχο.
 • Την επιλογή των σωστών όρων προκήρυξης της δημοπρασίας (χρόνος διεξαγωγής, τιμή δείκτη αξιολόγησης προσφορών για την εκκίνηση της δημοπρασίας).
 • Επιλογή της κατάλληλης αντίστροφης δημοπράτησης μέσα από μεγάλη γκάμα μεθόδων και τεχνικών (ενός η πολλών καταναλωτών, ενός ή πολλών προϊόντων).
 • Δυνατότητα αντιστοίχισης καταναλωτών με ίδια χαρακτηριστικά για κοινή δημοπράτηση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας.
 • Ταχύτατες και εύκολες διαδικασίες
 • Τεκμηρίωση της διεξαγωγής της δημοπρασίας
 • Έλεγχος εφαρμογής των συμφωνηθέντων και των υποχρεώσεων των παρόχων προς τους καταναλωτές.
 • Αποτέλεσμα: εγγυημένη μείωση του κόστους ενέργειας

Η αποδοτική και αποτελεσματική υπηρεσία μας για την προμήθεια ενέργειας αποτελείται από πέντε (5) βασικά βήματα:
1. Ενεργειακή αξιολόγηση δεδομένων της επιχείρησης:
Οι ενεργειακοί μας σύμβουλοι  μελετούν τα προηγούμενα τιμολόγιά σας, τις υφιστάμενες συμβάσεις με παρόχους ενέργειας και τις προβλεπόμενες καταναλώσεις με βάση τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς, εντοπίζουν τις πιο ελκυστικές και συμφέρουσες  επιλογές στην αγορά και  οργανώνουν την στρατηγική για την επίτευξη του στόχου.

2. Οργάνωση- Προκήρυξη on-Line μειοδοτικού διαγωνισμού (request for tenders) ή OnLine μειοδοτικής δημοπρασίας (reverse auctions):

Ενημερώνουμε για την ζήτησή σας και καλούμε να συμμετέχουν  ειδικευμένοι  και προ αξιολογημένοι πάροχοι φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Η άρτια επιστημονική κατάρτιση των συνεργατών μας, η εμπειρία μας και η χρήση εξελιγμένων εργαλείων πληροφορικής  εγγυώνται την ασφαλή, αξιόπιστη και αποτελεσματική διαδικασία.3. Διεξαγωγή μειοδοτικής δημοπρασίας ή μειοδοτικού διαγωνισμού – Έκδοση αποτελεσμάτων- παρακολούθηση έλεγχος σύμβασης προμήθειας:

Οι πάροχοι ενέργειας ανταγωνίζονται OnLine, σε πραγματικό χρόνο ισότιμα, υποβάλλοντας στο ταμπλό (bidding board) της δημοπρασίας, συνεχώς επαναληπτικές προσφορές με όλο και χαμηλότερες τιμές.
Η πλατφόρμα  αντίστροφων δημοπρασιών και μειοδοτικών διαγωνισμών για την προμήθεια ενέργειας της energyTelia  συγκεντρώνει, αναλύει, αξιολογεί, συγκρίνει τις  προσφορές ενέργειας, ωθεί τις τιμές προς τα κάτω και πετυχαίνει την χαμηλότερη δυνατή τιμή.
Οι συνεργάτες της
energyTelia θα σας δώσουν οδηγίες για την υπογραφή της σύμβασης  και θα γνωρίζετε πόσα χρήματα κερδίζετε από το αποτέλεσμα .

4. Διαπραγμάτευση – Έλεγχος σύμβασης προμήθειας:

Διαπραγματευόμαστε τους πιο ευνοϊκούς όρους για εσάς,  σας υποστηρίζουμε  στην υπογραφή της σύμβασης προμήθειας ενέργειας, ελέγχουμε την εφαρμογή της σύμβασης.

5. Συνεχιζόμενη Υποστήριξη: 
Συνεχίζουμε να διερευνάμε πρόσθετους τρόπους μείωσης των λογαριασμών ενέργειας για την επιχείρησή σας. Παρακολουθούμε διαρκώς την αγορά, εντοπίζουμε τις ευκαιρίες για χαμηλότερη τιμή αγοράς ενέργειας και οι σύμβουλοι ενέργειας της energyTelia  σας ενημερώνουν και παράλληλα δρομολογούν  τις απαιτούμενες ενέργειες για να ωφεληθείτε από την ευκαιρία.

Πολλοί πάροχοι και πωλητές ενέργειας ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα, παρόλο που πράγματι μερικές φορές μπορεί να υπάρξουν εξοικονομήσεις,  ποτέ δεν θα γνωρίζετε πραγματικά πόσα χρήματα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε. Μόνο όταν συνεργάζεστε με την  energyTelia θα  απολαμβάνετε πάντα  βέλτιστο συμβόλαιο προμήθειας ενέργειας και θα έχετε τα μεγαλύτερα οφέλη.

Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε το Παρατηρητήριο τιμών αγοράς ενέργειας  energyTelia που παρακολουθεί, καταγράφει, επεξεργάζεται και αποτυπώνει όλα τα κρίσιμα μεγέθη τιμών της αγοράς ενέργειας προσφέροντας δωρεάν στις επιχειρήσεις πλήρη ενημέρωση για την ενεργειακή αγορά. 


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Βήμα 1.
ΜΕΛΕΤΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι ενεργειακοί σύμβουλοι energyTelia μελετούν τα δεδομένα ισχύος, τις καταναλωθείσες ποσότητες, την χρονική κατανομή αυτών, τα προηγούμενα τιμολόγια, τις υφιστάμενες συμβάσεις με παρόχους ενέργειας και υπολογίζουν τις προβλεπόμενες καταναλώσεις με βάση τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.
Βήμα 2.
ΣΥΝΤΑΞΗ
ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ορίζεται ο δείκτης αξιολόγησης και σύγκρισης των προσφορών ενέργειας των παρόχων. Προσδιορίζεται η τιμή του δείκτη αξιολόγησης για την έναρξη της ανταγωνιστικής διαδικασίας. Ο αγοραστής ενέργειας υπαγορεύει τούς όρους σύμβασης. Ο αγοραστής ενέργειας εγκρίνει το αίτημα δημοπρασίας.
Βήμα 3.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Αντιστοιχίζονται οι προ αξιολογημένοι πάροχοι  ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την ζήτηση. Ορίζεται το χρονοδιάγραμμα της δημοπρασίας. Προκηρύσσεται η δημοπρασία. Ενεργοποιείται η πλατφόρμα energyTelia για την υλοποίηση της δημοπρασίας. Ενημερώνονται και προσκαλούνται να συμμετάσχουν στην δημοπρασία οι αντιστοιχισμένοι με την ζήτηση αδειοδοτημένοι πάροχοι.
Βήμα 4.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ONLINE ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Οι πάροχοι ενέργειας ανταγωνίζονται online σε πραγματικό χρόνο, ισότιμα, ανώνυμα, υποβάλλοντας συνεχώς στο ταμπλό (bidding board) της δημοπρασίας επαναληπτικές προσφορές με όλο και χαμηλότερες τιμές. Η πλατφόρμα energyTelia παρακολουθεί, καταγράφει, αναλύει, αξιολογεί, συγκρίνει και κατατάσσει on-line σε πραγματικό χρόνο τις  προσφορές (bids) ενέργειας. Στη λήξη του προγραμματισμένου  χρόνου ανακηρύσσεται ο νικητής της δημοπρασίας.


Βήμα 5.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -
ΣΥΜΒΑΣΗ -
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Εκδίδεται η έκθεση τεκμηρίωσης της διαδικασίας και η έκθεση των αποτελεσμάτων της  δημοπρασίας. Παρακολουθείται η σύναψη της σύμβασης για τον έλεγχο εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Προγραμματίζεται η επόμενη δημοπρασία. Διαχρονική και διαρκή παρακολούθηση της αγοράς, συνεχή διερεύνηση για εντοπισμό ευκαιριών για την μείωση του κόστους ενέργειας της επιχείρησης.
Η energyTelia είναι απολύτως ανεξάρτητη, δεν συνδέεται με κανένα προμηθευτή ενέργειας και καθοδηγείται από ανεξάρτητο επιστημονικό συμβούλιο Μηχανικών, οικονομολόγων, δικηγόρων και πληροφορικών.
There is no better way to buy energy


Άμεση επικοινωνία
 

Newsletter
Κατηγορία:

@2019 energyTeliaTM All right reserved.
energyTelia - Live Support
Όνομα:
Email:
Τμήμα:
Θέμα:
Αποδέχομαι τους Όρους και Προϋποθέσεις