Πλατφόρμα Δημοπρατήσεων
Ιδιωτικού τομέα
Πλατφόρμα Δημοπρατήσεων
Δημόσιου τομέα
Περιοχές εξυπηρέτησης
Συνεργάτες energyTelia
Συχνές ερωτήσεις
Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Περιοχές εξυπηρέτησης

Οι υπηρεσίες της energyTelia προσφέρονται σε όλη την Ελλάδα


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Βήμα 1.
ΜΕΛΕΤΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι ενεργειακοί σύμβουλοι energyTelia μελετούν τα δεδομένα ισχύος, τις καταναλωθείσες ποσότητες, την χρονική κατανομή αυτών, τα προηγούμενα τιμολόγια, τις υφιστάμενες συμβάσεις με παρόχους ενέργειας και υπολογίζουν τις προβλεπόμενες καταναλώσεις με βάση τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.
Βήμα 2.
ΣΥΝΤΑΞΗ
ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ορίζεται ο δείκτης αξιολόγησης και σύγκρισης των προσφορών ενέργειας των παρόχων. Προσδιορίζεται η τιμή του δείκτη αξιολόγησης για την έναρξη της ανταγωνιστικής διαδικασίας. Ο αγοραστής ενέργειας υπαγορεύει τούς όρους σύμβασης. Ο αγοραστής ενέργειας εγκρίνει το αίτημα δημοπρασίας.
Βήμα 3.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Αντιστοιχίζονται οι προ αξιολογημένοι πάροχοι  ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την ζήτηση. Ορίζεται το χρονοδιάγραμμα της δημοπρασίας. Προκηρύσσεται η δημοπρασία. Ενεργοποιείται η πλατφόρμα energyTelia για την υλοποίηση της δημοπρασίας. Ενημερώνονται και προσκαλούνται να συμμετάσχουν στην δημοπρασία οι αντιστοιχισμένοι με την ζήτηση αδειοδοτημένοι πάροχοι.
Βήμα 4.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ONLINE ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Οι πάροχοι ενέργειας ανταγωνίζονται online σε πραγματικό χρόνο, ισότιμα, ανώνυμα, υποβάλλοντας συνεχώς στο ταμπλό (bidding board) της δημοπρασίας επαναληπτικές προσφορές με όλο και χαμηλότερες τιμές. Η πλατφόρμα energyTelia παρακολουθεί, καταγράφει, αναλύει, αξιολογεί, συγκρίνει και κατατάσσει on-line σε πραγματικό χρόνο τις  προσφορές (bids) ενέργειας. Στη λήξη του προγραμματισμένου  χρόνου ανακηρύσσεται ο νικητής της δημοπρασίας.
Βήμα 5.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -
ΣΥΜΒΑΣΗ -
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Εκδίδεται η έκθεση τεμηρίωσης της διαδικασίας και η έκθεση των αποτελεσμάτων της  δημοπρασίας. Παρακολουθείται η σύναψη της σύμβασης για τον έλεγχο εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Προγραμματίζεται η επόμενη δημοπρασία. Διαχρονική και διαρκή παρακολούθηση της αγοράς, συνεχή διερεύνηση για εντοπισμό ευκαιριών για την μείωση του κόστους ενέργειας της επιχείρησης.
Η energyTelia είναι απολύτως ανεξάρτητη, δεν συνδέεται με κανένα προμηθευτή ενέργειας και καθοδηγείται από ανεξάρτητο επιστημονικό συμβούλιο Μηχανικών, οικονομολόγων, δικηγόρων και πληροφορικών.


Άμεση επικοινωνία
Newsletter
Κατηγορία:

@2019 energyTeliaTM All right reserved.
energyTelia - Live Support
Όνομα:
Email:
Τμήμα:
Θέμα:
Αποδέχομαι τους Όρους και Προϋποθέσεις