Πλατφόρμα Δημοπρατήσεων
Ιδιωτικού τομέα
Πλατφόρμα Δημοπρατήσεων
Δημόσιου τομέα
Περιοχές εξυπηρέτησης
Συνεργάτες energyTelia
Συχνές ερωτήσεις
Χρήσιμοι σύνδεσμοι

OnLine μειοδοτικές-αντίστροφες δημοπρασίες & OnLine μειοδοτικοί διαγωνισμοί


Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα  Αντίστροφων Δημοπρασιών Ενέργειας  energyTelia   βοηθάμε τις επιχειρήσεις (εμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία) και όλους τους τύπους οργανισμών (σχολεία,  νοσοκομεία,  δήμους) να εξασφαλίζουν τις χαμηλότερες δυνατές τιμές  ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.


Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών αντίστροφων δημοπρασιών energyTelia γίνεται σε κάθε τύπο ενεργειακής σύνδεσης και για κάθε χρήση της ενέργειας (ηλεκτρική ενέργεια χαμηλής και μέσης τάσης, φυσικό αέριο για χρήσεις εμπορικές, βιομηχανικές, συμπαραγωγής, ψύξης, θέρμανσης κλπ.) ανεξάρτητα από την ποσότητα της καταναλισκόμενης ενέργειας.

Για να είναι επιτυχημένο το αποτέλεσμα των  δημοπρασιών και των διαγωνισμών προμήθειας  ενέργειας η energyTelia φροντίζει με  προσεκτική οργάνωση για:

Ενίσχυση του υγιή ανταγωνισμού:
Πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση όλων των παρόχων που είναι αδειοδοτημένοι από την ΡΑΕ- Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τα δεδομένα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζήτησης.

Αποφυγή των συγχύσεων:
Είναι σημαντικό οι προκηρύξεις των μειοδοτικών (αντίστροφων) διαγωνισμών και δημοπρασιών για την προμήθεια ενέργειας να είναι καλά μελετημένες, προσεκτικά διατυπωμένες και να προσφέρουν στους παρόχους ενέργειας το σύνολο των απαιτούμενων πληροφοριών. Κάθε δημοπρασία energyTelia μελετάται από έμπειρους επαγγελματίες και μετά προκηρύσσεται.

Παρακολούθηση της αγοράς – επιλογή του σωστού χρόνου:
Η χρήση της μεθόδου των μειοδοτικών (αντίστροφων) διαγωνισμών και δημοπρασιών για την προμήθεια ενέργειας μπορεί να παρέχει τη χαμηλότερη τιμή σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιτευχθεί η βέλτιστη τιμή. Για αυτό και η energyTelia παρακολουθεί και μελετά την αγορά για να εντοπίζει τον κατάλληλο χρόνο για την προκήρυξη των δημοπρασιών, προκειμένου να επιτυγχάνεται η μέγιστη ωφέλεια.

Το περισσότερο είναι καλύτερο:
Ισχύει όταν εφαρμόζεται στην προμήθεια ενέργειας. Οι μειοδοτικές (αντίστροφες) δημοπρασίες είναι σαφώς πιο ευεργετικές για τους μεγαλύτερους καταναλωτές από ότι στους μικρότερους. Οι προμηθευτές είναι λογικό να είναι πιο πρόθυμοι να συμμετάσχουν και να παρέχουν χαμηλότερες τιμές σε μεγαλύτερους πελάτες. Η energyTelia για να δώσει αυτό το πλεονέκτημα και στους μικρούς καταναλωτές, προετοιμάζει, οργανώνει και προκηρύσσει ταυτόχρονα μειοδοτικές (αντίστροφες) δημοπρασίες για μεγάλο αριθμό καταναλωτών που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Με αυτό τον τρόπο και οι μικροί καταναλωτές ενέργειας ωφελούνται από τις χαμηλές τιμές που επιτυγχάνονται και οι πάροχοι κερδίζουν εύκολα και γρήγορα και μεγάλες ποσότητες ενέργειας και μεγάλο αριθμό πελατών.

Σύγχρονη τεχνολογία:
Πλήρη αξιοποίηση σύγχρονων και εξελιγμένων συστημάτων πληροφορικής που εγγυώνται την άριστη εφαρμογή όλων των διαδικασιών.

Διαδικασίες – συμβάσεις:
Οι ενεργειακοί σύμβουλοι της energyTelia φροντίζουν και για την διεκπεραίωση των διαδικασιών υπογραφής των συμβάσεων και της αλλαγής παρόχου. 

Συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη του καταναλωτή:
Η energyTelia συνεχίζει να υποστηρίζει και συμβουλεύει τον καταναλωτή για θέματα προμήθειας ενέργειας. Όπως επίσης συνεργάζεται με τους παρόχους νικητές των δημοπρασιών για να προσφέρει στους καταναλωτές υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας. 

Στα πλαίσια αυτά δημιουργήσαμε το Παρατηρητήριο αγοράς energyTelia που παρακολουθεί, καταγράφει, επεξεργάζεται και αποτυπώνει όλα τα κρίσιμα μεγέθη τιμών της αγοράς ενέργειας προσφέροντας δωρεάν πληροφόρηση στις επιχειρήσεις.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Βήμα 1.
ΜΕΛΕΤΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι ενεργειακοί σύμβουλοι energyTelia μελετούν τα δεδομένα ισχύος, τις καταναλωθείσες ποσότητες, την χρονική κατανομή αυτών, τα προηγούμενα τιμολόγια, τις υφιστάμενες συμβάσεις με παρόχους ενέργειας και υπολογίζουν τις προβλεπόμενες καταναλώσεις με βάση τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.
Βήμα 2.
ΣΥΝΤΑΞΗ
ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ορίζεται ο δείκτης αξιολόγησης και σύγκρισης των προσφορών ενέργειας των παρόχων. Προσδιορίζεται η τιμή του δείκτη αξιολόγησης για την έναρξη της ανταγωνιστικής διαδικασίας. Ο αγοραστής ενέργειας υπαγορεύει τούς όρους σύμβασης. Ο αγοραστής ενέργειας εγκρίνει το αίτημα δημοπρασίας.
Βήμα 3.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Αντιστοιχίζονται οι προ αξιολογημένοι πάροχοι  ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την ζήτηση. Ορίζεται το χρονοδιάγραμμα της δημοπρασίας. Προκηρύσσεται η δημοπρασία. Ενεργοποιείται η πλατφόρμα energyTelia για την υλοποίηση της δημοπρασίας. Ενημερώνονται και προσκαλούνται να συμμετάσχουν στην δημοπρασία οι αντιστοιχισμένοι με την ζήτηση αδειοδοτημένοι πάροχοι.
Βήμα 4.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ONLINE ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Οι πάροχοι ενέργειας ανταγωνίζονται online σε πραγματικό χρόνο, ισότιμα, ανώνυμα, υποβάλλοντας συνεχώς στο ταμπλό (bidding board) της δημοπρασίας επαναληπτικές προσφορές με όλο και χαμηλότερες τιμές. Η πλατφόρμα energyTelia παρακολουθεί, καταγράφει, αναλύει, αξιολογεί, συγκρίνει και κατατάσσει on-line σε πραγματικό χρόνο τις  προσφορές (bids) ενέργειας. Στη λήξη του προγραμματισμένου  χρόνου ανακηρύσσεται ο νικητής της δημοπρασίας.
Βήμα 5.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -
ΣΥΜΒΑΣΗ -
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Εκδίδεται η έκθεση τεμηρίωσης της διαδικασίας και η έκθεση των αποτελεσμάτων της  δημοπρασίας. Παρακολουθείται η σύναψη της σύμβασης για τον έλεγχο εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Προγραμματίζεται η επόμενη δημοπρασία. Διαχρονική και διαρκή παρακολούθηση της αγοράς, συνεχή διερεύνηση για εντοπισμό ευκαιριών για την μείωση του κόστους ενέργειας της επιχείρησης.
Η energyTelia είναι απολύτως ανεξάρτητη, δεν συνδέεται με κανένα προμηθευτή ενέργειας και καθοδηγείται από ανεξάρτητο επιστημονικό συμβούλιο Μηχανικών, οικονομολόγων, δικηγόρων και πληροφορικών.

There is no better way to buy energy


Άμεση επικοινωνία
Newsletter
Κατηγορία:

@2019 energyTeliaTM All right reserved.
energyTelia - Live Support
Όνομα:
Email:
Τμήμα:
Θέμα:
Αποδέχομαι τους Όρους και Προϋποθέσεις